Nieuws

Carmel Handbalschool Drenthe


Even voorstellen……………

 

 

CALVIN VAN DE SCHEER......VAN CHD-TALENT NAAR CHD-TRAINER

 

Calvin, welkom bij de CHD! Maar je bent niet voor het eerst bij de CHD...…..vertel, wat is jouw verleden bij de CHD?

Dankjewel! Nee klopt, ik ben zelf begonnen als kleine handbalspeler. Dit deed ik toen 4 ochtenden in de week en daarbij dan nog krachttraining in de week. Dit is dan alleen handbalschool en deed hiernaast nog het RTC en het trainen bij de club zelf. Voor mij is het nu 6 jaar geleden dat ik met handbal ben begonnen, dit is gekomen omdat ik mee deed met schoolhandbal en me het handbalspel toch wel heel erg aansprak. Hierdoor ben ik veel wezen kijken bij wedstrijden en uiteindelijk toen ik naar de middelbare school ging: Het Carmel College ben ik begonnen aan mij handbal avontuur. Nog een tijdje samen gedaan met voetbal, maar kwam erachter dat het combineren me toch echt te veel werd. Vanaf toen ben ik me volop gaan focussen op handbal. 

 

Wat vond je zelf zo leuk aan de trainingen van de CHD?

Ik vond de trainingen leuk, omdat ik het natuurlijk heel leuk vond om te trainen en mezelf te zien verbeteren. Ook omdat we hier goed worden begeleid door veel ervaren trainers. We hadden een leuke groep, iedereen was vrienden van elkaar dus je helpt elkaar hiermee ook omhoog. Het werd dus een hechte band die je met elkaar kreeg en dat vond ik ook echt mooi. Je ziet elkaar verbeteren en sterker in dingen worden. Je was niet alleen bezig met het handbal maar ook op krachtgebied moest je sterker worden. Hier voor werden we die jaren altijd getraind door Frank. Waarbij we onder andere deden aan crossfit en veel andere oefeningen waardoor je sterker zou worden. 

 

Wat vond je minder leuk?

Helaas zijn er inderdaad wel minder leuke dingen. Ik vond vooral in het begin het vroege opstaan wat minder leuk. Was nog vaak erg moe maar als de training begon was ik wakker en kon ik er ook echt tegen aan. 

 

En nu wil je ook het trainersvak instappen? Wat lijkt je zo leuk aan training geven?  

Ik vind het vooral leuk om mensen te zien verbeteren. Ze beginnen onderaan en dat je ze helemaal mee kan maken totdat ze boven aan staan. Dus vooral de groei van het talent vind ik mooi om te zien. Dus vind het ook echt leuk om mijn kennis wat ik tot nu toe heb mee te geven aan de talenten.  Ik heb natuurlijk zelf ook nog veel te verbeteren als coach en als speler dus vind het ook mooi om hier weer dingen van te gaan leren. Ben wel echt iemand die leergierig is en nieuwe dingen die beter helpen in het handbalspel te gaan toepassen. 

 

Je hebt net zoals heel veel jongens en meiden op het Carmelcollege gezeten. Welke richting heb je daar gedaan en kon je dat goed combineren met de trainingen van de CHD?  

Ik heb op het Carmel College gezeten. Hier deed ik de opleiding MAVO met sportklas. Dus ik kreeg meer sport in de week. Doordat ik op de handbalschool zat kreeg ik een LOOT status, dit is een status voor vrijstelling van lessen. Zodat ik ook volop met me sport bezig kon zijn. Hierdoor kon ik alles goed combineren met school en had ik in de vrije uren meer tijd om met mijn huiswerk bezig te gaan. 

 

 

Welke opleiding volg je nu?

Ik volg nu de opleiding Sport en Bewegen op het Drenthe College in Emmen. Hier heb ik een profiel gekozen: SBG (sport, bewegen en gezondheid). Voor mij is dit een mooie vooropleiding, omdat ik hierna de fysiotherapie opleiding wil gaan volgen. Zodat als ik klaar ben met mijn handbal carrière, ik nog mooi kan door gaan met fysio en lekker binnen de sport actief blijf.

 

 

Zijn je dromen tot nu toe uitgekomen mbt handbal? Waar heb je zoal gespeeld? Want je hebt toch ook al het oranje shirt vaker mogen dragen?

Mijn hele handbal carrière tot nu toe heb ik bij E&O gespeeld. Eén grote droom was altijd om in het 1ste team te komen. Die is in ieder geval al uitgekomen! Dit jaar zit ik nu vast bij het eerste team en ben hier zeker heel trots op. Ook heb ik al redelijk veel buitenlandse toernooien mogen spelen met Nederland U20, U19, U18, U17. Voor de U17 werd de selectie gemaakt en werd de TALENTS genoemd. Vanaf de start van mijn selectie categorie zit ik hier al bij en heb hier dus al leuke toernooien mogen mee maken. Augustus 2018 gingen we naar het EK voor B landen, wij hebben hier een heel sterk toernooi gespeeld en hadden ook een heel mooi resultaat geboekt. 3E PLEK OP HET EK. Dit is van mij tot nu toe nog echt mijn hoogtepunt. Ik hoop dat er nog vele mooie hoogtepunten gaan komen. Maar hiervoor moet ik dus nog wel veel me best gaan doen en veel trainen enz...

 

 

Wat zijn je ambitie verder in het handbalwereldje?

Ik hoop naast mijn handbal carrière als speler dus ook een heel goede trainer te gaan worden waarbij ik de sporters veel kan gaan leren. Dus ik hoop als coach en trainer ook echt veel te gaan leren. Zodat ik in alle situaties weet wat ik moet gaan doen en de sporters een duidelijke richtlijn weet te geven. 

 

 

Wat wil je de jongens en meiden die op dit moment op de CHD zitten nog meegeven aan advies?

Opgeven bestaat niet. Dus je moet sowieso veel doorzetten. Je gaat natuurlijk tegenvallers krijgen dat je even een tijdje niet heel lekker gaat en alles verkeerd valt. Hierbij moet je niet te veel boos worden maar positief blijven. Op deze leeftijd ga je juist leren van je fouten. Fouten zijn niet altijd verkeerd namelijk. Ook moet je natuurlijk veel blijven trainen, dus niet te snel gaan afmelden bij trainingen. Ook niet om iets kleins. Neem je trainers en coaches ook serieus, want die willen het allerbeste voor je en die zien heel goed of je iets fout doet maar ook iets goed.

 

 

Wil je zelf nog iets kwijt?

Zet hem op! Blijf doorzetten en niet opgeven!